Sony brengt WF-1000XM4 noice cancelling oordopjes

Sony kondigt vandaag de komst van de WF-1000XM4 aan – het nieuwste volledig draadloze oordopjes model in de bejubelde 1000X-serie. Stilstaan bij een bushalte, met de trein naar Maastricht of een vlucht naar Barcelona – deze oordopjes filteren automatisch ongewenste geluiden weg op iedere locatie.

De WF-1000XM4-oordopjes brengen toonaangevende noise cancelling en audiokwaliteit naar een nog hoger niveau. Het design van de WF-1000XM4 is ontworpen met een hoger draagcomfort en meer stabiliteit in het oor. Deze oordopjes passen bij ieder type oor en bieden een gepersonaliseerde luisterervaring onder alle omstandigheden.

Een nog helderder geluid en minder ruis
De WF-1000XM4 biedt toonaangevende noise cancelling via de nieuw ontworpen Integrated Processor V1. De door Sony ontwikkelde Integrated Processor V1 overtreft zelfs de geluidsonderdrukkende prestaties van Sony’s QN1e-chip. De verbeterde Bluetooth-‘System on Chip’-technologie levert de beste noise cancelling in de industrie. Toch gebruikt deze processor minder energie dan zijn voorganger.

De WF-1000XM4 beschikt over microfoons met een krachtige dubbele geluidssensor voor uitmuntende noise cancelling. Met twee geluid-detecterende microfoons per oor – een feedforward- en één feedbackmicrofoon – wordt omgevingsgeluid opgevangen en geanalyseerd. Dit garandeert een zeer precieze noise cancelling. 

Een nieuw ontworpen 6 mm-audiodriver met een 20% groter volume verbetert de noise cancelling van de WF-1000XM4. De vergroting van het volume en het flexibele diafragma verbeteren de prestaties op lage frequenties en optimaliseren de noise cancelling door een zeer nauwkeurig onderdrukkingssignaal voor het lage frequentiebereik te genereren. 

De nieuw ontwikkelde Noise Isolation-eartips leveren een verbeterde pasvorm met de WF-1000XM4. De nieuwe eartips zijn gemaakt van uniek polyurethaanschuim dat zacht en elastisch is en het contactoppervlak tussen de oordop en het oorkanaal maximaliseert. Dit minimaliseert openingen en draagt bij om het geluid te isoleren en lawaai te verminderen. Bovendien is er meer grip op het oorkanaal voor een betere pasvorm. 

Zelfs op dagen met veel wind blijft de optimale geluidskwaliteit en noise cancelling behouden. De Automatic Wind Noise Reduction-modus constateert wanneer het waait en onderdrukt het geluid automatisch.

Uitzonderlijke geluidskwaliteit
De WF-1000XM4 ondersteunt High-Resolution Audio Wireless. LDAC draagt ongeveer drie keer zoveel data over als conventionele Bluetooth-audio, met de maximale snelheid van 990 kbps. Dit garandeert muziekliefhebbers High-Resolution Audio van uitzonderlijke kwaliteit. De audiokwaliteit evenaart bijna de kwaliteit van een bekabelde verbinding. 

Ondanks het geringe formaat produceert de WF-1000XM4 via de speciaal ontworpen drivers van 6 mm een dynamische sound met een rijk basgeluid. De Integrated Processor V1 versterkt bovendien de geluidskwaliteit, verlaagt de vervorming en maakt LDAC-codecverwerking en DSEE Extreme mogelijk. 

DSEE Extreme (Digital Sound Enhancement Engine) maakt gebruik van Edge-AI upscaling om de audiokwaliteit van gecomprimeerde digitale muziekbestanden realtime te verbeteren. Het algoritme herkent op dynamische wijze instrumenten, muzikale genres en individuele elementen van elke track. De WF-1000XM4 herstelt hoge tonen die verloren zijn gegaan bij compressie. Dit biedt een rijkere en completere luisterbeleving.

Een nog slimmere luisterervaring
De Speak-to-Chat functies van het headphone model (WH-1000XM4) is alom geprezen. Middels deze innovatie is het eenvoudig om korte gesprekken te voeren zonder de oordopjes uit de oren te halen. Het bestellen van koffie tijdens het luisteren van muziek of het vragen van de weg op het station, wordt hierdoor zeer eenvoudig. Door simpelweg te spreken herkent de headphone automatisch het stemgeluid van de gebruiker. De muziek stopt automatisch en laat omgevingsgeluid toe zodat het gesprek gevoerd kan worden zonder de headphone af te zetten. Na het laatste spraaksignaal start de muziek automatisch na 30 seconden of door een simpele aanraking via de touch-bediening. Deze intelligente functie biedt veel gebruiksgemak bij dagelijks gebruik van de headphone.

Speak-to-Chat herkent en reageert enkel op de stem van de gebruiker. Het is gebaseerd op Precise Voice Pickup-technologie, die vier microfoons en sensors combineert met een geavanceerde verwerking van geluidssignalen.

Ook is de bekende Quick Attention-modus beschikbaar voor de WF-1000XM4. Deze is eenvoudig te benaderen via een touch-pad aan de rechteroorschelp van de 1000XM4. Door aanraking via de handpalm wordt de noise cancelling tijdelijk uitgeschakeld en activeren de microfoons. Op deze manier is het mogelijk een gesprek te voeren of aankondiging te beluisteren – zonder de headphone af te hoeven zetten. Via dit touch-pad kan tevens van nummer gewisseld worden, is het volume instelbaar en kan een telefoongesprek worden opgenomen.

De WF-1000XM4 is uitgerust met Adaptive Sound Control. Deze technologie past de ruisonderdrukking automatisch aan per gebruiksmoment. Tijdens het luisteren naar muziek op het vliegveld optimaliseert de headphone de noise cancelling maar laat bijvoorbeeld toch omroepberichten door. Na verloop van tijd leert Adaptive Sound Control de locaties waar de gebruiker regelmatig is te herkennen. Zoals een werkplaats, sportschool of favoriete café, en past deze het geluid aan de situatie aan. De locaties en voorkeursinstellingen kunnen eenvoudig geconfigureerd worden via de Sony | Headphones Connect-app. De omgevingsgeluidsinstellingen worden automatisch geüpdatet wanneer de gebruiker aankomt op een andere locatie.

De oordoppen beschikken ook over de functie ‘instant pause and play’ voor een prettige luisterervaring. Bij het verwijderen van de oordoppen stop de muziek automatisch dankzij een sensor die detecteert wanneer één of beide oordoppen gedragen worden. Zodra de oortjes weer gedragen worden speelt de muziek automatisch verder.

Geniet van superieure gesprekskwaliteit
Handsfree bellen is nog eenvoudiger en van betere kwaliteit met de WF-1000XM4 dankzij Precise Voice Pickup-technologie. De WF-1000XM4 combineert Precise Voice Pickup-technologie met de microfoons en een botgeleidingssensor. Deze pikt het stemgeluid zeer nauwkeurig op zodat de gebruiker goed verstaanbaar is onder alle omstandigheden. 

De microfoons zijn via de Sony | Headphones Connect-app te kalibreren, zodat enkel het geluid van de gebruiker wordt opgevangen. Met een verbeterd signaal-ruisratio vangen ze ieder woord op, zelfs met veel lawaai in de buurt. 

De nieuwe botgeleidingssensor vangt alleen vibraties van stemgeluiden op. De sensor registreert het omgevingsgeluid niet – voor een nog duidelijker stemgeluid tijdens telefoneren. De noise cancelling verbetert de gesprekservaring met de WF-1000XM4 zodat de gesprekspartner goed hoorbaar is, zelfs in lawaaiige omstandigheden.

Een nog betere pasvorm
Sinds Sony in 1982 ’s werelds eerste oordopjes (MDR-E252) introduceerde, heeft het bedrijf veel data verzameld over oorvormen uit de hele wereld. Het ontwerp van WF-1000XM4-oortjes is voortgekomen uit dit onderzoek en combineert een vorm die past bij de oorholte met een ergonomisch design voor een stabielere pasvorm. 

Gebruikers kunnen de juiste pasvorm vinden met de ‘Sony | Headphones Connect’-app. De app vraagt om enkele simpele maten en helpt gebruikers bij het vinden van de ideale afmetingen van Noise Isolation-oordoppen. Dit garandeert maximale geluidskwaliteit en minimaal omgevingsgeluid. 

De WF-1000XM4 is ontworpen om kleiner en lichter te zijn, maar zonder compromissen te sluiten. Het model is licht en daardoor prettig om te dragen bij lange reizen. De oplaadcase is 40% kleiner.

Betere Bluetooth voor kijken zonder onderbreking
De WF-1000XM4 is perfect voor het kijken van tv-series, films en andere content. De geavanceerde draadloze verbinding synchroniseert exact wat de kijker ziet op het scherm. Dit garandeert een aangename kijkervaring met lage latentie.

De optimalisatie van het transmissie-algoritme met de Integrated Processor V1 garandeert een stabiele verbinding van geluid, zelfs in een omgeving met interferentie. Dit betekent dat de WF-1000XM4 een stabiele en helderder Bluetooth-verbinding heeft.

Een indrukwekkende batterijduur en echt draadloos opladen
De hele dag kunnen muziekliefhebbers genieten van de WF-1000XM4. Een volle batterij gaat tot 8 uur lang mee met noise cancelling ingeschakeld. De headphones worden geleverd in een zeer compacte en stijlvolle case die tevens als oplader fungeert. Een volgeladen case kan tot twee keer de WF-1000XM4 opladen zodat 24 uur luistergenot gegarandeerd is zonder de oplaadcase tussendoor op te laden. 

De oordopjes hebben tevens een snellaadfunctie – slechts 5 minuten laden biedt een batterijlevensduur van 60 minuten. De Sony | Headphones Connect-app laat weten wanneer de oplaadcase minder dan 30% over heeft. 

De WF-1000XM4 is tevens geschikt voor draadloos opladen met Qi-technologie. Zelfs opladen met een smartphone met Qi-technologie is mogelijk, zoals het nieuwste Xperia-model met de functie voor batterij delen. 

Waterdichtheid
De WF-1000XM4 zijn ontworpen voor een actieve levensstijl. Met een IPX4 waardering zijn deze oordopjes spatwaterbestendig. Dit betekent dat de oordopjes inzetbaar zijn in de regen of tijdens het sporten. 

Eenvoudig koppelen en spraakassistent
De WF-1000XM4 model is compatibel met Google Assistant en Alexa. Via deze assistenten kan door middel van spraakcommando’s een smartphone of tablet aangestuurd worden. Het zoeken van informatie, aanzetten van een nummer op Spotify en herinneringen instellen, het kan allemaal.

De WF-1000XM4 ondersteunt Google’s nieuwe Fast Pair-functie. Met één tik koppelt de gebruiker de WF-1000XM4 snel en probleemloos via Bluetooth met een Android-apparaat. De Fast Pair-functie van Google helpt tevens om snel na te gaan waar de draadloze oordopjes liggen en hoeveel de resterende batterijduur is. De WF-1000XM4 is ook voorzien van Microsoft Swift Pair om eenvoudig contact te maken met Windows 10-apparaten. 

De WF-1000XM4 beschikt over intuïtieve aanraakknop instellingen voor een snelle en eenvoudige controle. Via de aanraakbediening zijn de noise cancelling, Ambient Sound en Quick Attention-modus te activeren en zijn afspeelfuncties beschikbaar. Met een simpele vingerbeweging over de rechteroordop kan de muziek worden afgespeeld en gestopt. Ook kan een nummer worden overgeslagen en het volume geregeld worden. Zet de muziek uit om te horen wat er in de omgeving gebeurt, door een vinger op het linkeroordopje te leggen. Het volume wordt dan direct teruggedraaid en laat de omgevingsgeluiden binnen. Zo kan er snel overgeschakeld worden naar een gesprek zonder de oordopjes weg te nemen.

360 Reality Audio
De WF-1000MX4 is geschikt voor het weergeven van 360 Reality Audio. Deze codeertechnologie garandeert een driedimensionale muziekbelevenis die luisteraars het gevoel geeft dat het geluid vanuit alle richtingen komt. Deze ervaring wordt mogelijk gemaakt door de object-based spatial audio technologie van Sony. 360 Reality Audio is beschikbaar via bijvoorbeeld een smartphone of tablet (Android & IOS) met een app van een deelnemende streamingdienst.

De 1000XM4 wordt geleverd met een USB-C oplaadkabel en Noise Isolation-eartips in 3 maten.

Beter voor het milieu
De verpakking voor de WF-1000XM4 bevat geen plastic en is ontworpen volgens de maatschappelijk verantwoorde ‘Made to be remade’-filosofie. Om minder afval te produceren is 99% van de papieren verpakking (afgezien van de labels) gemaakt van gerecycled en duurzaam ‘Original Blended Material’ dat speciaal voor Sony is ontwikkeld.

‘Original Blended Material’ bestaat uit een unieke combinatie van bamboe, suikerrietvezels en gerecycled papier. Dit materiaal is zowel sterk als duurzaam en is inzetbaar voor een breed scala aan toepassingen. Het bijzondere van dit materiaal is dat het volledig kan worden gerecycled zonder te sorteren. Sony zal dit materiaal ook gebruiken voor de verpakkingen van toekomstige producten.

Prijzen en beschikbaarheid
De WF-1000XM4 is vanaf juni 2021 in zwart en zilver verkrijgbaar in de Benelux voor € 280.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven
Scroll naar top