Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Sony lanceert de nieuwe Xperia 1V

Sony introduceert de Xperia 1V, ‘s werelds eerste smartphone uitgerust met een nieuw ontwikkelde gestapelde CMOS-beeldsensor met 2-laags Transistor Pixel. De Xperia 1V zit boordevol geavanceerde technologie en voldoet aan de behoeften van professionele creators. Tegelijkertijd ondersteunt deze smartsphone creators die pas net zijn begonnen met het maken van content. Vroege vogels krijgen bij een pre-order vanaf 1 juni een gratis zwarte WH-1000XM5 hoofdtelefoon met noice cancelling cadeau!

Content vastleggen op een hoger niveau
De Xperia 1V legt de lat van smartphones hoger met zijn nieuw ontwikkelde beeldsensor die zelfs op donkere locaties rijke kleuren en texturen van mensen, landschappen en scènes weergeeft. Dankzij de combinatie van de low-light prestaties van de Xperia 1V, die ongeveer het dubbele zijn van die van het vorige model, en zijn high-speed multi-frame overlay process technologie, is het mogelijk om een ruisbestendige foto te maken. Het dynamisch bereik van deze smartphone is zelfs gelijk is aan die van een full-frame camera. De 24 mm lens aan de achterzijde van de Xperia 1V is uitgerust met een 2-laags Transistor Pixel stacked CMOS beeldsensor “Exmor T for mobile”. Deze sensor is ongeveer 1,7 keer groter is dan de beeldsensor in andere Xperia’s. Bovendien maakt de 85-125 mm (F2.3-F2.8) optische zoomlens het mogelijk heldere portretten met weinig vervorming vast te leggen.

S-Cinetone, bekend bij videografen, is aangepast en geïnstalleerd voor op de smartphone. Omdat de textuur van de menselijke huid bij het fotograferen prachtig tot uiting kan komen, is het nu ook mogelijk om een indrukwekkend filmbeeld op te nemen zonder dat je de kleuren later hoeft na te bewerken. Bovendien is de nieuwe sensor tot ongeveer drie keer zoveel verzadiging in staat als de conventionele sensor. De unieke beeldkwaliteitsverwerking van de Xperia 1 V onderdrukt ruis wat meestal optreedt bij het schieten onder low-light omstandigheden. Dit resulteert in prachtige beelden met zachte kleuren.

De Xperia 1V heeft een groot aantal functies, waaronder kleur pre-sets zoals Creative Look, die ook te vinden zijn in camera’s uit Sony’s Alpha-serie. Verschillende kleur pre-sets zijn vooraf ingesteld, zoals kleurrijke bloemen en een helderblauwe lucht, of het creëren van een zachte, transparante afwerking. Ook beschikt dit toestel over hoogwaardige realtime AF (autofocus). Met Xperia’s hoogwaardige Real-time Eye AF en Real-time Tracking kun je fotograferen door de focus op de ogen van een persoon of een bepaald onderwerp te leggen. Met AI-diepte die afstandsinformatie analyseert, kunnen zelfs verafgelegen onderwerpen duidelijk scherp worden gesteld. Daarnaast zijn snelle continu-opnamen tot 30 beelden per seconde met AF/AE-tracking mogelijk, zodat je geen enkel moment hoeft te missen.

Verbeterde vlogervaring
De Xperia 1V voldoet aan de behoeften van allerlei creators met de Product Showcase-instelling. Dit is een populaire functie van Sony’s vlogcamera’s, die de focus van de camera bij het maken van video opnamen op het product verlegt, in plaats van op het gezicht van de creator. Daarnaast is er een nieuwe microfoon met stemprioriteit geplaatst aan de achterzijde van de telefoon. Daarmee wordt zelfs op een drukke buitenlocatie de stem van de creator duidelijk opgenomen. Hiermee wordt het ook gemakkelijker om de video gelijk te delen op social media. Bij het opnemen van een YouTube-livestream worden er via de video-opnamefunctie “Videography Pro” chats van viewers zichtbaar in het commentaargedeelte, waardoor onmiddellijke interactie met kijkers in real-time mogelijk is. De gebruikersinterface ondersteunt ook verticale opname, zodat je content op elke manier kan opnemen, zowel verticaal als horizontaal.

Een meeslepende ervaring
Deze nieuwste compacte smartphone van Sony beschikt over een 6,5-inch 4K OLED-scherm met een verversingssnelheid van 120Hzi en biedt meer beeldscherpte. De krachtige en ruisarme speaker versterker van dit toestel verbetert de spreiding en diepte van het geluid en de uitbreiding van de lage en hoge frequenties, waardoor een dynamischer en helderder geluid ontstaat. De Xperia 1V biedt een authentieke kijkervaring van films en muziek zonder dat er een extra speaker nodig is.

Aan de achterkant heeft dit toestel een functioneel ontwerp dat gebruik maakt van uniek ontwikkeld textuurglas. In combinatie met de kleine inkepingen aan de zijkant zorgt dit voor een stabiele grip en voorkomt het dat de smartphone uit je hand glijdt wanneer je hem vasthoudt tijdens het fotograferen of het bekijken van content.

Batterij met lange levensduur en krachtige CPU
Ondanks het gebruik van een 4K-scherm is het mogelijk om ongeveer 20 uur ononderbroken video’s af te spelen door de krachtige 5.000mAh batterij. Het toestel ondersteunt daarnaast draadloos opladen en 30 minuten snel opladen tot 50%. Ook zorgt Xperia’s unieke oplaadoptimalisatietechnologie ervoor dat de batterij 80% of meer van zijn maximale capaciteit behoudt, zelfs na 3 jaar.

Door het stroomverbruik en de warmteafvoer te verbeteren, bereikt de Xperia 1V zowel hoge prestaties als duurzaamheid, en is het mogelijk om lange tijd te fotograferen terwijl de warmteontwikkeling wordt onderdrukt. Uitgerust met het Snapdragon 8 Gen2 Mobile Platform is de energie-efficiëntie van de CPU met ongeveer 40% verbeterd ten opzichte van het vorige model.  Het stroomverbruik tijdens het gebruik van de camera is met ongeveer 20% verbeterd, en het volume van de warmteverspreidingsplaat is met ongeveer 60% vergroot voor de warmteafvoer van de hoofdeenheid.

Toegankelijkheid en duurzaamheid
Met voortdurende inspanningen om meer toegankelijkheid te bieden, bevat de Xperia 1V een Photo Pro-functie die geluiden gebruikt om gebruikers te informeren over de horizontale en verticale afmetingen van het scherm.

Sony heeft het milieuplan “Road to Zero” opgesteld dat streeft naar nul milieubelasting in 2050. Om dit te bereiken onderneemt Sony actie en stellen ze stapsgewijs milieudoelstellingen voor een bepaald termijn vast. Als onderdeel van deze milieudoelstellingen streven we ernaar plastic verpakkingsmaterialen voor nieuw ontworpen kleine producten tegen 2025 volledig te elimineren.

De plasticvrije verpakking van de Xperia 1V bestaat uit Sony’s unieke Original Blended Material, dat is gemaakt van bamboe, suikerrietvezels en gerecycled papier dat op de markt wordt ingezameld. We werken er ook aan om de hoeveelheid aan nieuw plastic in het toestel te verminderen. Sommige elementen, zowel binnen als buiten, van de hoofdeenheid maken gebruik van SORPLAS, een vlamvertragend gerecycled plastic dat door Sony is ontwikkeld en waarin tot 99% gerecycled materiaal is verwerkt. Ga voor meer informatie naar: http://www.sony.net/xperia-eco

Hoesje met standaard voor de Xperia 1V (XQZ-CBDQ)
Het exclusieve hoesje voor de Xperia 1V heeft een standaardje aan de onderkant om de opname-ervaring te verbeteren.  Naast de conventionele horizontale standaard ondersteunt hij ook een verticale standaard, waardoor hij niet alleen gemakkelijk te gebruiken is voor het bekijken van video’s, maar ook voor live-stream en videochat. De achterkant van het hoesje bevat dezelfde textuur als de achterkant van de Xperia 1V body, zodat het oorspronkelijke ontwerp van het toestel niet geheel verloren gaat wanneer je het hoesje gebruikt. Er zijn drie kleuren beschikbaar die bij de body passen.

Prijzen en beschikbaarheid
De Xperia 1V zal eind juni verkrijgbaar zijn voor ongeveer €1399,- , in zwart, platina zilver en kaki groen.

Vanaf 1 juni geldt dat je bij een pre-order van de Xperia 1V een gratis zwarte WH-1000XM5 met noise cancelling cadeau krijgt.

Voor de aankondigingsvideo van de Xperia 1 V, klik hier.

Voor een productvideo en images van de Xperia 1 V, klik hier.

Voor de productpagina van de Xperia 1 V, klik hier.

Scroll naar boven
Scroll naar top