Sony introduceert de robuuste Xperia 10 III met 5G en hoogwaardige entertainmentfuncties

Sony kondigt vandaag de compacte Xperia 10 III aan met een 21:9 OLED-scherm en 5G-connectiviteit. Dit lichtgewicht toestel in het middensegment is uitgerust met een aantal kenmerkende functies van Sony. Zo heeft de Xperia 10 III een 21:9 Wide display dat is verwerkt in een stijlvolle behuizing. Dit display biedt meer schermruimte en is ideaal voor wie twee apps tegelijk wil gebruiken. Gebruikers kunnen eenvoudig het scherm splitsen met Side Sense, de 21:9 multivenstertoepassing, of via stembediening. Het beeldscherm is voorzien van Corning Gorilla Glass 6 aan de voor- en achterzijde. Tevens heeft de Xperia 10 III een IP65/IP68 certificering van IP65/IP68.

De Xperia 10 III is uitgerust met een aantal kenmerkende functies van Sony:

  • Het eerste model uit de 10-serie dat is voorzien van 5G-connectiviteit via het Qualcomm Snapdragon 690 5G Mobile Platform
  • 25% meer batterijcapaciteit dan de Xperia 10 II met een 4500 mAh-batterij
  • Verbeterd elegant en licht design met water- en stofdichtheid van niveau IP65/IP68 en Corning Gorilla Glass
  • Camera is geoptimaliseerd voor foto- en videografie bij weinig licht en bewegende objecten
  • Nieuwe camera met drie lenzen en tracking voor mensen en dieren
  • 21:9 breed 6 inch FHD+ OLED-display zonder inkeping met HDR-ondersteuning
  • DSEE Ultimate voor near High-Resolution Audio-kwaliteit en optimaal luisterplezier – bedraad via de 3,5 mm-aansluiting of draadloos
  • Verkrijgbaar in stijlvol zwart, blauw en wit

Uitstekende prestaties met de kracht van 5G
De 5G-compatibele Xperia 10 III is ontworpen voor snelheid. Dit model combineert een krachtige batterijduur met de snelheid van 5G voor snelle streaming en downloads. Het Qualcomm Snapdragon 690 5G Mobile Platform kan gemakkelijk overweg met apps, films, games en meer, voor een superieure connectiviteit. 

Via Xperia’s deep learning-technologie maakt dit toestel gebruik van Sony’s Neural Network Libraries en worden wifi-signalen geanalyseerd om connectiviteitsproblemen te voorspellen. Het toestel analyseert de kwaliteit van de beschikbare wifi-signalen voordat er verbinding wordt gemaakt. Als de kwaliteit van de wifi-verbinding verslechtert, worden in plaats daarvan mobiele gegevens gebruikt.

Gemaakt om lang mee te gaan
Met zijn duurzame 4500mAh batterij heeft de Xperia 10 III 25% meer capaciteit dan zijn voorganger Xperia 10 II. Dankzij Xperia Adaptive Charging krijgen gebruikers de ultieme betrouwbaarheid van de batterijconditie. Deze functie zorgt ervoor dat de batterij langer gezond blijft waardoor de kans op overbelasting minimaal is.

Robuust ontworpen in een compacte en lichtgewicht behuizing
Hoewel de Xperia 10 III een groot 6-inch display heeft, is de telefoon slechts 68 mm breed – perfect voor in de hand. Daarnaast is het gewicht van de telefoon slechts 169 gram. De Xperia 10 III is waterbestendig met een IP65/68-classificatie en is ongelooflijk duurzaam dankzij de Corning Gorilla Glass 6-omhulling. Hierdoor is de telefoon bestand tegen alledaagse schade.

Een beeld om te bewonderen gemaakt voor multitasking
Dankzij de tv-expertise van Sony biedt de Xperia 10 III een meeslepende bioscoopervaring. Dit nieuwe toestel is uitgerust met een kristalheldere FHD+ OLED-display scherm gebaseerd op de TRILUMINOS-technologie van Sony BRAVIA tv’s. De 21:9 beeldscherm garandeert een optimale kijkervaring en biedt natuurlijk ogende kleuren en diepere zwarttinten. Het kan ook HDR-content weergeven waardoor zowel contrast als kleur worden verbeterd. 

Op de Xperia 10 III is de unieke multivenster-UI van Sony op het 21:9 brede display verbeterd met een nieuwe pop-upvensterfunctie. Deze functie stelt gebruikers in staat het ene venster op het andere te leggen. 

Geniet van een camera met drie verbeterde lenzen
De Xperia 10 III heeft een camerasysteem met drie lenzen. Met de ultragroothoeklens van 16mm kunnen telefoonfotografen weidse beelden vastleggen. De veelzijdige 27mm-lens is een brede lens die ideaal is voor een verscheidenheid aan opnamesituaties en scènes met weinig licht. Tot slot stelt de 54mm-telelens gebruikers in staat om dichter bij hun onderwerpen te komen – en is ideaal voor portretten. 

De automatische modus van de Xperia 10 III beschikt nu over dierdetectie, waarmee dieren worden herkent. Dankzij de verbeterde F1.8-lens is het eenvoudig om scherpe foto’s te maken met vooraf vastgelegde instellingen. Zowel in de Night-modus als in de Auto-modus kunnen gebruikers zelfs in omstandigheden met weinig licht hoogwaardige beelden maken. De Xperia 10 III maakt opnamen met 10 fps dankzij de Burst-modus. Hierdoor worden bewegende onderwerpen nooit gemist en automatische belicht. Tot slot beschikt de Xperia 10 III ook over 4K video-opnamen.

Beschikbaarheid 
Het toestel is uitgerust met Android 11 en is beschikbaar in de kleuren zwart, blauw en wit. De Xperia 10 III is vanaf begin juni verkrijgbaar in de Benelux. Adviesprijzen worden later bekend gemaakt. De Xperia 5 III en Xperia 1 III zijn vanaf het begin van de zomer leverbaar in de Benelux. 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven
Scroll naar top