Sony introduceert Bravia XR op 2021 lijn top-tv’s

Sony stelt vandaag de eerste televisies met cognitieve intelligentie aan de wereld voor. De nieuwe BRAVIA XR televisies zijn de MASTER-serie Z9J 8K LED, de MASTER-serie A90J en A80J OLED, en de X95J en X90J 4K LED.

De Cognitive Processor XR is het brein van de nieuwe BRAVIA XR televisies. Deze werkt met een volledig nieuwe verwerkingsmethode die verder gaat dan standaard AI: hij bootst de manier waarop mensen dingen zien en horen na. Wanneer wij objecten waarnemen, focussen we onbewust op bepaalde punten. Door middel van cognitieve intelligentie verdeelt de Cognitive Processor XR het scherm in meerdere zones, waarbij hij detecteert waar de ‘focuspunten’ in het beeld zich bevinden. Conventionele AI kan alleen beeldelementen zoals kleur, contrast en detail individueel detecteren en analyseren, maar de nieuwe Cognitive Processor XR kan een hele reeks elementen tegelijk analyseren, net zoals onze hersenen dat doen. Hierdoor worden alle elementen in onderlinge samenhang aangepast voor het beste eindresultaat, waardoor alles in de scene wordt gesynchroniseerd tot een levensecht geheel. Conventionele Artificiële Intelligentie (AI) is daar niet toe in staat. 

De Cognitive Processor XR kan ook de geluidspositie in het signaal analyseren, zodat het geluid exact overeenstemt met wat er zich op het scherm afspeelt. Daarnaast tovert hij elk geluid om tot 3D surround sound voor schitterend realisme en een geluidsveld waar je helemaal in opgaat. De processor leert, analyseert en begrijpt ongekende hoeveelheden data en optimaliseert op slimme wijze elke pixel, elk frame en elke scène – met het meest levensechte beeld en geluid dat Sony ooit heeft geleverd.

“Sony innoveert zijn tv-technologie voortdurend om de meest meeslepende kijkervaring te bieden die er bestaat”, aldus Masaomi Ando, het hoofd van de Business Unit TV van Sony Europe. “De nieuwe BRAVIA XR tv’s geven de realiteit beter dan ooit weer dankzij de verwerkingskracht van ’s werelds eerste cognitieve processor, die verder gaat dan conventionele AI.”

Meer informatie over de nieuwe tv’s en de technologie vind je op de site van Sony. Over Bravia CORE.

De verkoopprijzen zijn nog niet bekend gemaakt. De eerste modellen zullen vermoedelijk in april beschikbaar zijn.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven
Scroll naar top