Sony brengt Android 11 naar Xperia’s

Sony heeft voor een aantal Xperia telefoons de update naar Android 11 aangekondigd. In eerste instantie worden de Engelstalige versies bijgewerkt. Wanneer de Nederlandstalige update volgt, is nog niet bekend gemaakt. Doorgaans start die een paar maanden later. Eind dit jaar start de update met de Xperia 1 II. In januari 2021 de Xperia 5 II en 10 II. In februari volgen de Xperia 1 en 5. Voor de Xperia 1 II betekent deze update dat opname mogelijk is in 4K HDR 120 fps slowmotion. Hiermee worden zeer stabiele beelden opgenomen.

Android 11 brengt een aantal vernieuwingen naar de Xperia.

Beheer van chatgesprekken allemaal op één plek
Prioriteitsgesprekken met geselecteerde vrienden en familie kunnen op het vergrendelingsscherm worden weergegeven vanuit meerdere berichten-apps.

Gesprek bubbels
Zet gesprekken vast vanuit elke berichten-app (mits deze wordt ondersteund door de app), zodat ze altijd boven op andere apps en schermen verschijnen. Zo heb je meer opties voor multi-tasken.

Schermopname
Leg vast wat er op het scherm gebeurt zonder dat een extra app nodig is.

Eén app voor beheer van aangesloten apparaten
Beheer in huis aangeslonte apparaten, zoals verwarming, verlichting en beveiliging allemaal op één plek, druk gewoon lang op de aan/uit-knop om de bedieningselementen te openen.

Audio-keuze
Snelle instelling om het afspelen van media te regelen. Schakel eenvoudig met één aanraking van hoofdtelefoon naar luidspreker, zodat je geen beat mist.

Snelle spraaktoegang
Sneller en gemakkelijker te gebruiken spraaktoegang in de app met intuïtieve labels en zelfs offline toegang.

Verhoogde beveiliging
Aanvullende beveiligings- en privacyproblemen worden rechtstreeks vanuit Google Play naar de telefoon gestuurd, zodat de Xperia wordt bijgewerkt met de nieuwste beveiligingsmaatregelen.

Gemakkelijkere toegangsrechten voor apps
Bepaal welke apps wel of geen toegang hebben tot gevoelige gegevens met eenmalige machtigingen voor apps die deze mogelijk maar één keer hoeven te openen, en automatisch opnieuw instellen van machtigingen voor apps die lange tijd niet zijn gebruikt.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven
Scroll naar top